Al geruime tijd ben ik aan het kijken naar de automatische online monitoring van zoekwoorden in de zoekmachine resultaten. Je kan daar een aantal gratis online tools en desktop applicaties voor vinden maar al deze tools werken met behulp van de Goole Search API Key. Helaas zijn de resultaten hiervan niet betrouwbaar. Een vergelijking tussen de resultaten van een search met de Google Search API en een standaard Google search via de browser geeft verschillende resultaten. Deze Search API wordt sinds 5 december ook niet meer door Google ondersteunt en er is ook geen alternatief meer hiervoor. Dit zou een mogelijke reden kunnen zijn voor de onbetrouwbare resultaten.

Ik blijf het opmerkelijk vinden dat deze tool wel nog steeds in een aantal (dure) SEO applicaties wordt meegeleverd terwijl de functionaliteit niet betrouwbaar is. Het lijkt erop dat er op dit moment geen gratis (of betaalbare) variant beschikbaar is.

Over

Als internet marketeer hou ik mij graag bezig met het realiseren van meer klanten en meer omzet via internet. Wil je ook succesvoller worden met online marketing? Neem dan contact met mij op of volg me via twitter of op Google+.