Vrijdagavond was de opening van Video Vortex.2 in het Nederlands Instituut voor Mediakunst/Montevideo in Amsterdam waar ook een interactieve Second Life installatie onderdeel van de expositie is. Deze installatie is gerealiseerd door het experimentele virtuele lab Meta.Live.Nu en ik heb de feestelijke opening bijgewoond.

In de interactieve installatie in Second Life worden de live en archiefvideobeelden van het ongesubsidieerde en non-commerciƫle 24/7 digitale radio en televisie kanaal DFM RTV INT getoond. In de expositieruimte zijn twee schermen aanwezig die recht tegenoverelkaar staan waarop Second Life geprojecteerd wordt met twee verschillende avatars. Deze twee naakte (!) avatars zijn opgesloten in een kooi en ze zijn vanuit het midden van de ruimte te bedienen. Rondom de kooi worden de videobeelden vertoond van DFM RTV INT getoond.
montevideo second lifemontevideo second life installatiesecondlife resonance montevideo

Het was bijzonder om te zien hoe een virtuele wereld op deze manier ook in een hele andere context geplaatst wordt en ook voor veel mensen erg verrassend was. Verder viel me ook op hoe snel de paar aanwezige kinderen die de expositie bezochten achter de knoppen duikten en heel eenvoudig in Second Life rondbewogen alsof ze dit erg regelmatig doen.

Mocht je de avatars in de kooi – van de mensen die de expositie bezoeken – ook in Second Life willen zien, dan kun je naar het Resonance eiland (slurl) gaan. Als je Second Life ook eens in het fysieke ‘echte’ leven wilt zien, dan kan je de installatie nog t/m 3 februari bekijken in Montevideo in Amsterdam.

Update: NRC heeft ook een artikel over de expositie geschreven.

Over

Als internet marketeer hou ik mij graag bezig met het realiseren van meer klanten en meer omzet via internet. Wil je ook succesvoller worden met online marketing? Neem dan contact met mij op of volg me via twitter of op Google+.