Virtual Worlds Symposium 2008Maar liefst 220 mensen bezochten afgelopen vrijdagmiddag het Virtual Worlds Symposium 2008 in Utrecht, georganiseerd door de Hogeschool Utrecht. Met maar liefst 10 sprekers met verschillende achtergronden en invalshoeken was het een druk en gevarieerd programma.

De sprekers waren onder andere Barend Raaff van DNB Media (Randstad Case), Roel Cremer van TNO (Reïntegratie van langdurig werklozen door middel van virtuele werelden) , Johan Vermeij van Sogeti (Gartner hypecycle en virtuele werelden), Harry van Vliet van de Hogeschool Utrecht (De zin en onzin van virtuele werelden in een crossmediaal landschap), Guus van den Brekel van de Centrale Medische Bibliotheek UMC Groningen (Medical Libraries en het delen van medische kennis), Kai-Ho Jim student aan de HU (Second Life bedienen met de WII Console) en ikzelf sprak over “Leren van en met Virtuele Werelden“.

Wel viel me op dat de nadruk met name op Second Life lag, wellicht dat in de toekomst dit meer zal gaan verschuiven naar andere virtuele werelden. Het was goed om te zien dat – mede door het grote aantal mensen dat aanwezig was – er brede interesse is uit verschillende disciplines voor virtuele werelden.

virtual worlds symposium 2008 utrecht virtual worlds 2008 symposium utrecht

Over

Als internet marketeer hou ik mij graag bezig met het realiseren van meer klanten en meer omzet via internet. Wil je ook succesvoller worden met online marketing? Neem dan contact met mij op of volg me via twitter of op Google+.