Vandaag is het Virtual Web Symposium in de Balie in Amsterdam. Hieronder een verslag en foto’s die gedurende de middag en avond worden bijgewerkt.

Het symposium met als focus virtuele werelden en educatie heeft sprekers in Amsterdam en over de hele wereld via internet (Skype en Second Life op het grote scherm in de zaal) op het programma. Het symposium was ook via internet en Second Life te volgen.

Reacties kwamen rechtstreeks uit de zaal, van sommige mensen in de zaal die via de gratis Wifi verbinding van de Balie in Second Life aanwezig waren en de mensen die vanuit de hele wereld in Second Life aanwezig waren bij het programma dat via video in Second Life te volgen was.
pic-0068.jpg pic-0064.jpg

Een indrukwekkende demonstratie van Augmented Reality door Jay Bolter van Georgia Tech. Op zijn kamer heeft hij een hele kleine set met legoblokjes staan. Deze set liet hij in real time video in Second Life zien en combineerde dat MET de avatars van het eiland in Second Life. Zie de foto’s hieronder:
augmented reality augmented reality

Dr. Yesha Siwan uit Israel (onder andere betrokken bij het Metaverse 1.0 interoperability project) gaf meer inzicht over dit project. Verder was het leuk om te zien dat hij een slide met een blogpost van VeeJay had gebruikt:
jesha-veejay.jpg

Een van de locaties waar het symposium ook via Second Life was te volgen:
sl viewers symposium

Het symposium (gesponsord door DutchExchange) duurde in totaal maar liefst zeven (!) uur met twee korte pauzes met veel verschillende sprekers: van technisch tot filosofisch. Erg inspirerend, humoristisch en (waarschijnlijk) komt er ook een vervolg.

Over

Als internet marketeer hou ik mij graag bezig met het realiseren van meer klanten en meer omzet via internet. Wil je ook succesvoller worden met online marketing? Neem dan contact met mij op of volg me via twitter of op Google+.