best practice virtual worlds educationEen studie naar onderwijs en virtuele werelden door Kennisnet en Surfnet beschrijft de resultaten van een pilot onder scholen voor het voortgezet onderwijs.

“Uit de pilot blijkt dat virtuele omgevingen een waardevolle aanvulling kunnen zijn op het onderwijs. Daarbij is het van belang dat het werken in de virtuele omgeving gekoppeld wordt aan concrete lesstof. Zeven scholen uit het voortgezet onderwijs hebben deelgenomen aan de pilot, vier ervan experimenteerden met Active Worlds, de overige drie met Second Life.”

  • Hoe kan ik virtuele omgevingen in de klas inzetten?
  • Hoe kan ik het project het best organiseren?
  • Hoe werkt het werken met de virtuele omgeving tijdens de les zelf?
  • Waar moet ik technisch rekening mee houden?
  • Belangrijkste punten om mee te nemen in de praktijk

Download het rapport (PDF)

(Via Secondlifecrew.be)

Ik ben zelf betrokken geweest bij het educatieve project Self City van Waag Society op het teengrid van Second Life. Ook daarin ontdekten we al dat virtuele werelden een waardevolle aanvulling zijn voor educatie. Waag Society heeft een rapport van de bevindingen online gezet.

Over

Als internet marketeer hou ik mij graag bezig met het realiseren van meer klanten en meer omzet via internet. Wil je ook succesvoller worden met online marketing? Neem dan contact met mij op of volg me via twitter of op Google+.