Google
Volgens een Brits onderzoek begrijpt ruim 70 procent van de Britse internetters niet hoe de volgorde van de zoekresultaten tot stand komt in de zoekmachines. Het onderzoek is onder 1.636 Britten gehouden en gepubliceerd door FastHosts.

“Van de mannen zegt 33 procent te begrijpen hoe resultaten gerangschikt worden, bij vrouwen is dit 26 procent.
Vijf procent van de ondervraagden gelooft dat de resultaten willekeurig getoond worden, als een soort loterij, en 19 procent geeft toe geen idee te hebben hoe de volgorde bepaald wordt.”

Wat ik zelf verder opmerkelijk vond is dat ruim 34 procent van de mannelijke internetters en 40 procent van de vrouwelijke internetters bewust kiest voor de organische zoekresultaten en niet eens meer op de gesponsorde koppelingen klikt. 66 procent meldt dat ze altijd eerst naar de organische resultaten kijken. Klaarblijkelijk hebben de Britse internetters wel genoeg begrip van zoekmachines om onderscheid te maken tussen betaalde en niet betaalde zoekresultaten 🙂

Via nu.nl

Over

Als internet marketeer hou ik mij graag bezig met het realiseren van meer klanten en meer omzet via internet. Wil je ook succesvoller worden met online marketing? Neem dan contact met mij op of volg me via twitter of op Google+.