Sony heeft vorig jaar in Nederland naar eigen zeggen ongeveer 56.000 e-readers verkocht. Andere fabrikanten zwijgen in alle talen over hun verkoopcijfers, behalve Amazon, dat alleen kwijt wil dat er wereldwijd ‘miljoenen’ Kindles zijn verkocht.

Bol.com maakte begin januari bekend dat het in 2009 14.000 e-readers via zijn website had verkocht. Hans den Heijer, woordvoerder van Sony Nederland, zei donderdag dat Sony vorig jaar ‘ongeveer viermaal dat aantal e-readers verkocht heeft’. Sony is hiermee een van de weinige fabrikanten van e-readers die een indicatie geeft van zijn verkoopcijfers. via Tweakers

Goede cijfers zo op het eerste gezicht lijkt me. Al geruime tijd heb ik het idee dat het ook bij het uitgeven van boeken niet lang meer zal gaan duren voordat ook deze branche op zijn kop gezet gaat worden door internet als distributiekanaal. Uiteindelijk is een boek ook een informatie product dat zeker met de komst van deze e-readers prima als bits en bytes verkocht kan worden. De boeken uitgevers (en schrijvers) kunnen veel leren van de traditionele muziekindustrie en grote platenmaatschappijen, die nog steeds niet veel snappen van wat de consumenten nou echt willen (zie ook Muziek 2.0).

Over

Als internet marketeer hou ik mij graag bezig met het realiseren van meer klanten en meer omzet via internet. Wil je ook succesvoller worden met online marketing? Neem dan contact met mij op of volg me via twitter of op Google+.