Via Amazon’s Mechanical Turk kan je geld verdienen met internet door kleine taken uit te voeren. Afgelopen zaterdag stond er een artikel in de dode bomen versie van het NRC over kunst gemaakt met behulp van Mechanical Turks. De naam Mechanical Turk is afkomstig van de mechanische Turk-schaakmachine. Dit werd gepresenteerd als een mechanische machine die kon schaken, terwijl er in werkelijkheid een goede schaker in de machine verborgen zat.

Kunstenaar Artiest Aaron Koblin liet meer dan 2000 Mechanical Turk-gebruikers voor zes dollarcent één toon zingen. Het geheel vormt een liedje, Daisy Bell. Bekijk hieronder de making of:

Meer bij Nrcnext

Over

Als internet marketeer hou ik mij graag bezig met het realiseren van meer klanten en meer omzet via internet. Wil je ook succesvoller worden met online marketing? Neem dan contact met mij op of volg me via twitter of op Google+.