Wanneer je weet welke onderwerpen hot zijn en waar mensen naar zoeken, kan je hiermee je voordeel doen om meer nieuwe bezoekers naar je website te krijgen. Online trend analyse tools zijn een zeer goede bron voor als op zoek bent naar trends voor onderwerpen die je wilt inzetten in sociale media of als je je afvraagt hoe je de pagina’s van je website kan optimaliseren voor zoekmachines.

De tools in dit artikel helpen je bij het traceren en analyseren van trends en bovendien zijn deze tools nog gratis ook! Probeer er een paar zodat ze je kunnen helpen bij je werkzaamheden voor je website of blog.

Yahoo! Buzz

Yahoo! Buzz laat zien welk nieuws echt populair is op dit moment, hoewel niet alle sectoren en niches zijn vertegenwoordigd.

Google Trends

Google Trends toont gegevens over zoekopdrachten die hot zijn.

Google Insights for Search

Met Google Insights for Search kan je zoekvolume patronen vergelijken in specifieke regio’s, categorieën en periodes.

Search.com Most Popular

Search.com’s populaire zoekenwoordenlijst biedt een snelle manier om te zien wat populair is op dit moment.

Alexa.com What’s Hot

Via Alexa kan je zien welke sites en welke zoekopdrachten op dit moment populair zijn.

eBay Pulse

eBay Pulse laat zien welke producten nu verkocht worden en welke producten het meest worden bekeken.

Shopzilla Top Searches

Shopzilla laat zien waar de bezoekers naar zoeken.

Amazon Bestsellers

Amazon’s Best Sellers lijst omvat verschillende categorieën en kan vooral handig zijn voor affiliate marketeers bij niche onderzoek.

Amazon Movers & Shakers

Amazon’s movers en shakers zijn wellicht niet de meest verkochte producten, maar ze zijn wel de producten die snel stijgen (of dalen) en dus populair kunnen gaan worden.

Amazon New Releases

Met Amazon’s New Releases blijf je op de hoogte van de nieuwste producten, ook handig voor affiliate marketeers bij niche onderzoek.

Over

Als internet marketeer hou ik mij graag bezig met het realiseren van meer klanten en meer omzet via internet. Wil je ook succesvoller worden met online marketing? Neem dan contact met mij op of volg me via twitter of op Google+.