Social Bookmark sites zijn sites waarmee je je bookmarks (of favorieten) online kan delen. Hiermee kan je je links openbaar maken voor anderen en voor zoekmachines. Social bookmark sites zijn overigens niet hetzelfde als sociale nieuwssites (zoals bijv. NuJij.nl en MSN Reporter).

Wanneer ik met een linkbuilding campagne bezig ben, zijn sociale bookmarks altijd een vast onderdeel. Hieronder 5 tips hoe je social bookmark sites succesvol kan inzetten bij je linkbuilding campagnes.

1 – Social Bookmark (vrijwel) alles

Zorg ervoor dat je vrijwel alle nieuwe content die je realiseert, voorziet van een sociale bookmark. Zorg er wel voor dat je je bookmark de status ‘public’ meegeeft zodat je link openbaar is en te volgen door de zoekmachines. De redenen hiervoor zijn:

2 – Bookmark zodat Google sneller kan langskomen

Google houdt van sociale bookmark sites en bezoekt deze dan ook vaak. Hierdoor kan Google je nieuwe website of nieuwe artikel snel indexeren.
Verder zijn sommige van deze bookmarks ook gewoon ‘follow’ links en hierdoor een eenvoudige manier om extra links naar je site te verkrijgen.

3 – Gebruik meerdere profielen voor het beste effect

Wanneer je site op meer sociale bookmark profielen voorkomt, dan zal je site wel relevant zijn! Het beste effect kan je realiseren door je content te bookmarken met verschillende profielen bijvoorbeeld van vrienden of collega’s. Daarbij geldt ook: hoe ouder een profiel is, hoe beter!

4 – Gebruik deze social bookmark sites

De social bookmark sites die ik altijd inzet zijn Mixx.com (PR8), Propeller.com (PR7), Jumptags.com (PR6). Vergeet ook Delicious en Technorati niet, Google hecht veel waarde aan deze sites.

Ik gebruik uiteraard veel meer sociale bookmark sites, maar deze geven in mijn ogen tot nu toe altijd het beste resultaat.

Hier nog een overzichtje met de meest populaire bookmark sites.

5 – Gebruik tools om te automatiseren

Met bijv. Socialmarker kan je redelijk eenvoudig op een groot aantal sociale bookmark sites naar keuze je links toe voegen. Verder zijn er ook nog een aantal (betaalde) desktop applicaties te vinden die je hierin kunnen ondersteunen.

Succes met het toepassen van deze tips om een succesvollere linkbuilding campagne te realiseren!

Over

Als internet marketeer hou ik mij graag bezig met het realiseren van meer klanten en meer omzet via internet. Wil je ook succesvoller worden met online marketing? Neem dan contact met mij op of volg me via twitter of op Google+.