Google AnalyticsKomt deze statistiek uit Google Analytics je bekend voor? Is het verkeer naar je site ook voor het grootste deel afhankelijk van Google? Op zich is dat natuurlijk niet erg (tenzij je je misschien helemaal blauw betaald aan Google Adwords) 🙂 Je bent alleen dan wel afhankelijk van de grillen van het Google algoritme en eventuele “Googleslaps”. Hieronder geef ik je 5 gratis manieren hoe je niet meer afhankelijk van Google hoeft te zijn voor meer website bezoekers.

1 – Gebruik een Mailinglijst

Wanneer je je eigen mailinglijst opbouwt, ben je niet meer afhankelijk van Google. Elke keer als je een bericht naar de emailadressen in je lijst verstuurt, stuur je bezoek naar de links in je bericht. Een mailinglijst met relevante emailadressen opbouwen doe je niet in één keer, maar dit is uiteindelijk enorm de moeite waard. Op dit moment zou je kunnen starten met het opbouwen van een mailinglijst uit de bezoekers die je al via Google naar je website krijgt of de onderstaande manieren gebruiken:

2 – Plaats advertenties op Advertentie Sites

Je kan erg veel bezoekers van advertentie websites zoals Marktplaats.nl, Tweedehands.net en Ebay.com krijgen, afhankelijk van de niche van je website. Eén van de misverstanden over deze sites is, dat de bezoekers alleen op zoek zouden zijn naar tweedehands producten maar dat is al lang niet meer zo. Op Marktplaats.nl is al tijden ruimte voor diensten zoals bijvoorbeeld vertalers. Maar ook voor het aanbieden van nieuwe producten zijn deze sites zeer geschikt als alternatieve bron van bezoekers naar je website.

3 – Plaats artikelen op artikelwebsites

Er zijn veel mensen die via artikelmarketing geld verdienen met internet. De manier waarop ze dit doen is redelijk eenvoudig: schrijf een artikel specifiek over één onderwerp en verwerk je affiliate-/CPA-/eigen website-links hierin. Je kan de artikelen vervolgens plaatsen op sites als ArticlesBase.com en InfoNu.nl. Een andere manier voor meer verkeer naar je eigen site met behulp van artikelen, is het plaatsen van eigen artikelen op andere (blog)sites met veel bezoekers in jouw specifieke niche als een soort gastblogger.

4 – Gebruik Sociale Media zoals bijv. Twitter

Er is enorm veel hype rondom sociale media websites zoals bijv. Facebook, Twitter en LinkedIn. Hard verkopen werkt naar mijn mening totaal niet met sociale media sites. Wat wel werkt, is kennis delen over een specifiek onderwerp aan de followers/vrieden in je online profiel om vervolgens bezoekers te krijgen. De kennis die je deelt, kan geplaatst zijn in een filmpje op YouTube of een eigen weblogartikel. Voor mij werkt Twitter bijvoorbeeld erg goed als alternatieve bron van bezoekers naar mijn website.

5 – Gebruik verkeer van anderen

Wat weerhoudt je om contact op te nemen met iemand anders binnen jou niche om vervolgens een partnerschap aan te gaan? Zo’n partnerschap kan vorm krijgen op allerlei verschillende manieren, bijvoorbeeld het ruilen van links, banners, artikelen, mailinglijst artikelen of echte joint ventures. Veel online marketeers bouwen op deze manier een enorme mailinglijst op zonder aan zoekmachine optimalisatie (SEO) of Google Adwords te doen.

Ik hoop dat deze gratis alternatieve manieren voor meer bezoekers naar je website je zullen inspireren om je afhankelijkheid van Google te minimaliseren. Veel succes met de uitvoer hiervan!

Over

Als internet marketeer hou ik mij graag bezig met het realiseren van meer klanten en meer omzet via internet. Wil je ook succesvoller worden met online marketing? Neem dan contact met mij op of volg me via twitter of op Google+.