Wat zijn Link Wheels?

Link Wheels zijn een groep van Web 2.0 websites die onderling met elkaar verbonden zijn en vervolgens met de belangrijkste zoekwoorden combinatie naar de hoofd website linken. Hierbij zijn de links op de Web 2.0 sites altijd do-follow. Voorbeelden van dit soort Web 2.0 sites zijn Blogger.com, Tumblr.com en Squidoo.com waar je pagina’s en/of profielen op kan aanmaken. Varianten op sites die hiervoor ook gebruikt kunnen worden zijn Video Sites en Artikel Websites. Overigens, het aantal Web 2.0 websites in het Link Wheel maakt op zich niet uit voor het effect maar het is wel aan te raden om een aantal sites op te nemen.

Hieronder een voorbeeld van een Link Wheel:
linkwheel voorbeeld

Wanneer alle Web 2.0 sites gerealiseerd zijn, plaats je vervolgens op elke Web 2.0 site een uniek geschreven artikel. In principe zou je ook hetzelfde artikel op elke Web 2.0 website kunnen plaatsen als je de tijd of de middelen niet hebt voor unieke artikelen. Daarna plaats je op elke site twee uitgaande links: één link naar de volgende Web 2.0 site in het Link Wheel en één link naar de hoofd site.

Vergeet daarbij niet de juiste zoekwoorden te vermelden in de linktekst van de uitgaande links!

Promotie van de Web 2.0 sites in je LinkWheel

Als de Web 2.0 sites zijn voorzien van content en de juiste links, kan je starten met de promotie van deze websites. Je kant dit bijvoorbeel doen door de websites op sociale bookmark sites te plaatsen of de websites te voorzien van links via weblog reacties.

Geavanceerdere Link Wheels

Link Wheels kunnen variëren van heel eenvoudig tot buitengewoon complex. Als je twee of meerdere Link Wheels met elkaar verbindt op basis van verschillende zoekwoorden, krijg je een zeer krachtige hoofd site die goed kan ranken op verschillende zoekwoorden in de zoekmachines.

Waarom werken Link Wheels?

De reden waarom Link Wheels zo goed werken, is omdat je gebruikt maakt van de PageRank en het gezag van populaire Web 2.0 sites. Als je de afzonderlijke Web 2.0 sites van het Link Wheel met elkaar samen linkt en vervolgens promoot, gaat de PageRank en de autoriteit van deze sites omhoog en uiteindelijk ook de hoofd site.

Succes met het inzetten van Link Wheels voor je SEO linkbuilding campagnes!

Over

Als internet marketeer hou ik mij graag bezig met het realiseren van meer klanten en meer omzet via internet. Wil je ook succesvoller worden met online marketing? Neem dan contact met mij op of volg me via twitter of op Google+.