Haarlem Spaarne
Foto: De rivier het Spaarne in Haarlem (via Wikipedia/Michiel1972)

UpTheVortex is gevestigd in de altijd al ondernemende stad Haarlem, de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. In de 16e eeuw ontwikkelde Haarlem zich als de textielstad, met name het linnen uit Haarlem was enorm bekend. Fast foward naar een paar eeuwen later en we zien nog steeds veel bedrijvigheid in Haarlem en dan met name de opkomst van de creatieve online sector.

Veel bedrijven verhuizen vanuit Amsterdam naar Haarlem of starten juist in Haarlem vanwege de gunstige ligging, parkeerruimte en de gezellige binnenstad. De kracht van de creatieve industrie in Haarlem blijkt uit het feit dat de stad van alle middelgrote Nederlandse steden met zes procent het hoogste percentage banen in de creatieve industrie telt. Over de periode 2000-2010 is de creatieve industrie bovendien verantwoordelijk voor bijna 22 procent van de ruim drieduizend netto nieuwe banen in de Haarlem. (via)

Haarlem online marketing

Ook online marketing bedrijven en evenementen zijn goed vertegenwoordigd in Haarlem. Bijvoorbeeld de evenementen Online Advertising Congres, Online Advertising Congres, Customer Media Congres over Content Marketing. Daarnaast is ook Emerce gevestigd in Haarlem.